Hoe is het begonnen?

Saskia, de oprichter van Vocal Works, is een zangeres in hart en nieren. Voordat ze kon praten “zong” ze mee met de radio. Ondanks dat ze meestal heel verlegen was, klom ze overal het podium op waar dat kon. Op het podium kwam er een uitbundige Saskia naar buiten. Het was zo klaar als een klontje; zingen moest en zou het worden.

In de loop van de jaren zong ze in overal waar ze kon. Bij Pop-Ei in allerlei bandjes, tijdens huwelijken, op verjaardagsfeesten, doopfeesten, noem maar op. Dat liep zo goed dat ze als net twintiger beroepszangeres en docent werd, naast haar studie aan het conservatorium Rotterdam en later de Schumann Akademie.

Ook werden eigen nummers geschreven in singer/songwriter stijl. Daarmee heeft ze een aantal maanden in Nashville rondgetourd met veel lovende kritieken. Omdat zangles geven erg leuk bleek te zijn, is in 2000 Vocal Works opgericht (destijds nog Voice Works genaamd). Hiermee werd de focus wat meer verlegd naar het lesgeven en het zo goed mogelijk coachen van leerlingen.

Om altijd up-to-date te blijven, zijn er steeds de nieuwste zangtechnieken gevolgd. De belangrijkste, Estill Voice Training System en Complete Vocal Technique hebben veel veranderd in de hedendaagse zangwereld. Het gebruiken van deze technieken zorgt ervoor dat iedereen op een begrijpelijke manier zijn/haar stem kan leren gebruiken.

In de afgelopen 17 jaar hebben honderden leerlingen op een efficiënte en vooral gezellige manier leren zingen bij Vocal Works. Ook zijn er veel optredens geweest op diverse locaties. Daarnaast maken de maandelijkse studio-opnames het heel duidelijk hoe je vordert. Enne, je eigen opgenomen lied is ook gewoon vet! Omdat elke leerling op een persoonlijke manier behandeld wordt, zijn de resultaten heel positief. Dat maakt maakt Vocal Works een groot succes!